lauantai 21. maaliskuuta 2015

Langanpätkäsukat

Olen vuosia kerännyt kaikki jämälangat, siis nuo päättelyn jälkeen kertyvät pätkät. Niitä oli pari hillopurkillista. Taannoin lajittelin ne värien mukaan ja solmin väreittäin yhteen, niin että niistä muodostui kaksi identtistä lankakerää. Hieman vinkkejä kuunnellen varasin pari kerän loppua pohjaa varten. Ajatuksena oli alunperin kutoa kaksi kokonaan pätkistä tehtyä sukkaa, mutta solmujen määrä jalkaterässä epäilytti. 


Ensimmäinen sukka alkaa muodostua. Näyttää hassulle, kun puikoilla on sinistäväriä ja kerä on punainen. Onneksi värien vaihtuminen onnistui hyvin eikäräikeitä muutoksia ole.Ensimmäinen sukka kärkikavennuksissa. Kantapäähän tein tuollaisen vohvelikuvion vahvistetulla neuleella. Ohje löytyy varmasti netistä. Neulotut ja neulomattomat vuorottelee oikealla puolella parillisten ja parittomien kerrosten välillä. Ainakin itse tykkään jäljestä.


Valmiit sukat. Toisessa kantapään kavennukset vähän tökkäs, mutta ei mitään mitä ei olisi voinut korjata. Olen iloisesti yllättynyt miten samanlaiset sukista tuli vaikka varsien lanka oli ihan silppua. 

Uudet lempparit? Todellakin!

5 kommenttia:

 1. Olen ollut samanlaisissa puuhissa. Tein tosin tossut, mutta jämälangoista askarteleminen on taidetta. Ihanat sukat!

  VastaaPoista
 2. No on todellakin hienot sukat! Mullakin on hillopurkki, johon kerää kaikki langanpätkät, mutta se on ihan vain "kunhan nyt kerään". On sieltä joskus jotai pätkää tarvittukin :) Sinne samaan purkkiin menee myös ristipistotöiden langanpätkät, joten sen purkin selvittäminen olisi kyllä melkoinen homma.

  VastaaPoista
 3. Niin ja tuo kantapää mun täytyy kyllä vielä opetella. Nyt on kuitenkin taas ristipistojen aika, neulomukset saa jää kesälomalle :D

  VastaaPoista
 4. Minä teen useimmiten nykyään juuri tuon kantapään, se on kivasti eläväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta se on nätti, mutta mä en saa siitä napakkaa. Jäi jotenkin löysäksi. Voi kyllä johtua langastakin...

   Poista