keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Villasukat turvapaikanhakijalle

Sain Facebookissa kutsun kutoa villasukat turvapaikanhakijalle.

Kaiken rasististen puheiden ja tekojen keskellä tuli tarve osoittaa olevansa erimieltä. Kun äitini kuuli asiasta, hän vei minut Lankamaailman kauppaan ja käski valita kaksiin sukkiin langat. Hän maksaa ja minä teen molempien puolesta parin sukkia.


Ensimmäiset sukat tein Ville-langasta. Tumman sininen muistuttaa mustikan väriä. Pitäisi olla konepestävät eli eivät kutistu pesussa. Olen hurjan tyytyväinen näihin sukkiin. Värin halusin olevan mahdollisimman suomalainen, siksi sininen.


Kantapää onnistui harvinaisen hyvin. Tasaisessa värissä tasainen jälki näkyy hyvin.
Toinen lanka oli ohuempaa Salida-lankaa. Tässäkin valitsin mahdollisimman suomalaisen värimaailman. 


Kutominen oli kuitenkin pettymys. Aloitin nelosen puikoilla jotka vyötteen mukaan olisivat ollet sopivat. Kahden kerrosken jälkeen jouduin vaihtamaan ohuempiin puikkoihin, kun ei kutomisesta meinannut tulla mitään. Ohjeena käytin soveltaen nalle-lankan kokotaulukkoa.


Kirjavassa langassa ei tasaisuus tule yhtä hyvin esiin. Toisaalta kerrosten laskeminen oli helpohkoa, kun väri vaihtui niin taajaan. Lopputuloksena siis hyvin kirjava sukka, joka on ehkä omaan makuunkin turhan kirjava.


Pari liki valmiina lähtöön. Kirjavat sukat tarvitsee vielä päätellä ja liittää niihin "Tervetuloa Suomeen" -lappu. Sitten sukat voikin lähettää lähimpään SPR:n toimistoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti