maanantai 2. marraskuuta 2015

Helppo pitsisukka

Kaipasin haastetta. Halusin tehdä näyttävän sukan, mutta helpon sellaisen. Googlettelin aikani hakusanoilla helppo pitsisukka. Vastaan tuli ohje Pirkan sivuilta.

Vaikutti ihan helpohkolta... Paitsi että.. 
Ensin langankierron kutominen aiheutti ongelmia. Ohjeen kuvassa näkyy reikiä ja mulla oli tiivis tiukka neulos. Tajusin että teen langankierron kudonnan jotenkin väärin. Seurasi kaksi yritystä, joista yhdessä karkasi silmukat ja samalla tajusin unohtaneeni yhden silmukan luonnin.
Eli kolmas kerta ei sano totuutta. Tai sanoi tavallaan.. Olin onnistunut lukemaan oheista ruutupiirrosta ylös alaisin kolme kertaa putkeen. 


Neljännellä kerralla tajusin purkaa vain joustinneuleeseen asti, kun huomasin unohtaneeni kavennukset. Eli vasta viidennellä yrittämällä pääsin alkuun. Ehkä jännitys lisäsi vaikeuskerrointa, mutta hankalan alun jälkeen pääsin näin pitkälle.


Tämän jälkeen homma alkoikin sitten luistaa. Kohta oltiin menossa kantapäässä, mutta sitten tuli vastaan epävarmuus. Haluanko jatkaa tuota pitsiä aivan kärkeen asti vai en. Kysyin useammalta ihmiseltä mielipidettä. Lopulta päädyin kompromissiin.


Tein pitsiä kantapään jälkeen kolme kertaa ja loppu sukan sileää neulosta ja nauhakavennuksen(?) josta siis tykkään eniten. Toinen sukka olikin sitten huomattavasti helpompi tehdä. 


Lauantaina sitten varsinaiset sukat on valmiit. Vuorossa oli viimeistely. Olin ennakkoon ajatellut etten tee sukan ylälaidan virkattuja kaaria. Virkeillä mielin päätin kuitenkin kokeilla. Ensimmäisen yrityksen epäonnistuessa päätin vielä kerran yrittää sitkeästi. Onneksi yritin. Viimeistely teki sukasta oikein siron näköisen.

Rusettien asentamista taas odotin innolla. Viimeinen virhe vaan tapahtui rusetin pituuden kanssa. Tuli muutaman sentin liian lyhyet joten luultavasti vaihdan ne kunhan löydän sopivaa lettinarua. Lopputulos on kuitenkin aika onnistunut. Jos hulluus iskee niin teen toiset pidemmällä varrella, mutta se on sitten joskus hamaassa tulevaisuudessa!1 kommentti: