torstai 19. marraskuuta 2015

Räsymattopolvisukat

Nyt on ollut työn alla muutama isompi homma.
Kaksi on vielä kesken, mutta ensimmäisen sain vihdoin valmiiksi.

Löysin novitan sukkalehdestä 2015 ihanat räsymatto sukat. Ohjeessa väreinä oli petrooli ja raitalanka. Ensimmäisen muutoksen tein lankoja ostaessa. En edes harkinnut ohjeen värejä vaan mukaan lähti vitivalkoinen kerä ja vihreä polkkalanka metsä. 

Sujuuhan se sunnuntai-ilta näinkin. Itseasiassa sujui aina monta iltaa. Varsinkin ensimmäisen sukan kanssa, kun tarvitsi tavata ohjetta. Toinen sukka tuli sitten tavalliseen tapaan vauhdilla, kun ohje oli jo päässä.

Kiihkeää pohdintaa aiheutti sukan kärki. Tehdäkkö raidalliset vai valkoiset. Sain hyviä ehdotuksia, mutta lopulta päädyin raitoihin. Tässä kohden poikkesin ohjeesta toistamiseen. Ohjeessa ei ollut nilkkaan resoria, mutta omasta kokemuksesta sanon että sukka istuu tukevammin jalkaan sen kanssa. Ensin meinasin raidoittaa resorinkin, mutta se näytti rumalle, joten purin sen ja tein pelkällä valkoisella.

Kolmas muutos oli kantapäässä. Tykkään tehdä perinteisen kantapään mieluummin kuin noita jälkikäteen tehtäviä. Hetken aikaa harkitsin ruudutettua vahvistettua kantapäätä, mutta päädyin sitten tavalliseen vahvistettuun kantapäähän. Se jatkoi nätimmin resoria.


Alunperin ajattelin tehdä yksi väriset terät, mutta raidoittaminen tuntui niin hauskalle, että lopulta tuli kuitenkin raidalliset kärjet. Seuraaviin sukkiin on jo ideoita. Tarvinnee ruveta kirjoittamaan niitä ylös että voi jatkossa tehdä sukkia valmiiden ideoiden ja visoiden perusteella.

Neljäs muutos ohjeeseen tuli sitten ihan kärkikavennuksissa. Aloitin ehkä hieman liian aikaisin kaventamaan, enkä malttanut enää purkaa joten venytin kärkeä tekemällä kavennukset loppuun asti joka toiseen kerrokseen. Lisäksi käytin nauhakavennusta jossa jää kavennusten väliin kaksi silmukkaa.


Tykkään raidoista jotka polkalla tuli kaikki erilaisia. Voi olla että teen jatkossakin pitkiä sukkia aina välillä ja varmasti raidallisia myös lyhyemmillä varsilla.


Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Juhlasukat pikkujouluihin aivan selvästi!

Nyt voin sitten keskittyä joululahjojen tekemiseen, joten hienoinen hiljaisuus vallinnee joulun yli.

4 kommenttia:

  1. Ihanat! On varmasti olleet isotöiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, varsinkin ensimmäisen sukan kanssa joutui tekemään hommia pitkään. Toinen meni jo rutiinilla ja seuraava pari menisi lähes itsestään :D

      Poista