keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Hypistelymuhvi

Mummilla oli synttärit tuossa taannoin. Päätin jo joulun jälkeen, että teen mummille oman hypistelymuhvin. Mummilla tosin oli jo hoivakodista saatu muhvi, mutta epäilin että se on liian kireä mummin makuun.Keräsin lankakopasta kaikki mahdolliset langan jämät ja kudoin niillä kaikkenlaista nyppyä ja nyprättävää. Jätin myös langan vaihdoista langan pätkiä esille hypisteltäviksi. Tympeämmät värit jätin sisäpuolelle.


Ulkopuolelle valitsin kirkkaampia värejä. Lisäksi kudoin muutamia helmiä kiinni. Helmet vahvistin vielä viimeistelyvaiheessa, ettei pitäisi lähtä irti edes repimällä.


Lopullisena viimeistelynä virkkasin mummin nimen muhviin. Jälki ei ollut ihan niin siistiä kuin olisin halunnut, mutta tämä olikin eka kerta, kun mitään tuollaista teen! 


Paras palkinto oli kuitenkin mummin reaktio, kun sai lahjansa. Tiesi heti mitä sai, mitä sillä tehdään ja sanoi: "tämä on parempi kuin entinen. Se on liian kireä. Tämä on hyvä. Voi käyttää vaikka pipona jos tarvii kädet vapaiksi!" Ja tehostaakseen sanoja veti myssyksi päähän. 

Koko vierailun ajan muhvia hypisteltiin hartaudella. Helmet oli ihan parasta. ♥

103-vuotsias on helppo tehdä iloiseksi :)


3 kommenttia:

  1. Ihana <3 - 103 on erittäin kunnioitettava ikä!
    Omat mummuni on molemmat jo nukkuneet pois, siksi iloitsen kaikkien muiden puolesta joilla mummuja ja mummeja vielä on elossa :)

    Meidän kirjasto on vanhusten talossa/dementia kodissa - on aina ihana kirjastossa käydessä nähdä niitä mummuja ja pappoja, osa jo tervehtii kuin vanhaa tuttua :)

    VastaaPoista
  2. Ai niin, unohdin kertoa, minunkin mummini (muori :D) nimi oli Taimi :D

    VastaaPoista