sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Sukkaa sukkaa sukkaa

Joulun alla sain kaverilta kysymyksen voisinko kutoa kolmet sukat. Kyseessä oli kummitytön äiti joka toivoi sukkia itselleen ja perheen kahdelle tytölle.  Lupasin harkita.

Joululomalla satuttiin käymään lankamaailman lankakaupassa. Zandra-sukkalanka oli tarjouksessa euron kerä. Siitä se ajatus sitten lähti. Omassa varastossa oli kolme kerää valmiina(saatu syksyllä kaupan kylkijäisinä).


Olin jo tovin suunnitellut sukkaa jossa resori, kantapää ja kärki olisi yksiväriset ja muu sukka kirjavaa.


Ensimmäisenä valmisti sinivalkoiset sukat. Varressa on nilkassa joustinneuletta 15 kerrosta 3o1n. Joustinneule jatkuu vielä kantapään jälkeen sukan päällä 15 kerrosta. 

Toisena syklaamin ja lilan raidalliseet sukat. Näissä joystinneuletta(3o1n) on varrenpuolella 15 kerrosta, mutta ei enää jalkaterässä.

Viimeisenä turkoosin ja sinisen kirjavat. Näissä oli suurin urakka, kun alla oli jo kolme paria samalla idealla ja virkkauskausi kolkuttelee jo ovella. Näissä joustinneuletta on vain 10 kerrosta.

Kaikissa sukissa on säteittäin kavennettu kärki. Yksiväriset langat on jemmassa ollutta seiskaveikkaa.

Nippu olisi nyt valmis vietäväksi. Harmillisesti vain sairastuimme koko porukka flunssaan. Minä en kkuumeisea lähde sängystä kuin omalle sohvalle tai vessaan😝

3 kommenttia:

 1. Nättejä sukkia koko nippu! Harmillista, että olet sinäkin sairastunut siihen flunssaan :( Minä oon yrittänyt kaikin keinoin välttää sitä eli olen vältellyt tapaamisia vähänkin nuhaisten tai kuumeisten ihmisten kanssa. Sikäli helppoa, kun ei ole töissä eikä tarvi käydä kun pikaisesti kaupassa :)

  Hauskaa tuo, että sullakin näin kevään korvalla ilmeisesti sukkalangat ja puikot siirtyy "talviteloille" ja otat esiin muut käsityöt; mulla alkaa kanssa tässä vaiheessa jo oleen sukat ja lapaset tehty ja rupeen kaiveleen ristipistoja ja virkkauksia esille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä syytän anoppia tästä kausittelusta. Se opetti että virkkauskausi on kesällä :D
   Kai se on luonnollista että keväällä ja kesällä villasukat ei niin innosta :D

   Poista
  2. Mä syytän anoppia tästä kausittelusta. Se opetti että virkkauskausi on kesällä :D
   Kai se on luonnollista että keväällä ja kesällä villasukat ei niin innosta :D

   Poista