tiistai 11. lokakuuta 2016

Frozen ja miehekkäät.

Frozen ja miehekkäät oli vastaus kun kysyin saanko tehdä varasiskon lapsille sukat.

Pieni tuska alkoi hiipiä otsalle kun rupesin etsimään netistä ohjetta sanoilla Frozen ja villasukka. Kirjoneule olisi tehtävä. Värimaailma selvisi heti. Vaaleansinistä ja valkoista. Tovin etsimisen jälkeen löysin ohjeen tähtikuvioon, joka ehkä näyttää riittävästi hiutaleelta.  Etsiskelyn seurauksena olen oppinut, että kyse on Disneyn piirroselokuvasta. Hahmoja on mm prinsessasiskokset Elsa ja Anna sekä Olaf lumiukko.  Onneksi ehdotukseni hiutaleesta oli kelpaava. Seuraava ongelma oli että lapsen sukkaan seiskaveikka oli liian paksua, että saisi siistin kuvion järkevällä välillä. Oli valittava Nallelankaa. Kauhun sekaisin tuntein aloitin urakan. Toisaalta olin innoissani, toisaalta kauhuissani urakan suuruudesta.


Tässä vaiheessa olin jo kohtuullisen kyllästynyt näihin väreihin. Taidan kätkeä langan lopun jonnekin hyvin syvälle lankavaraston uumeniin. Nalle on edelleen mielestäni ohutta ja hidasta kutoa. Loppu tulos Frozen sukissa on kuitenki itselle riittävä.


Sukan yläreunaan oli ihan pakko tehdä vähän söpöstelyä.


Siinä ne nyt on. Frozen -sukat. Ihan pikkusen olen ylpeä.

Seuraavaksi oli vuorossa sitten ne pienet miehekkäät. Utelin varovaisesti vaatteiden perusvärejä ja sain vastaukseksi sininen. En ole kovin sinisen ystävä, mutta siniset sukat on varmasti miehekkäät. Jotain pikku kivaa halusin näissäkin kokeilla. Pengoin lankavakkaa tovin ja käteen osui Janne langan jämä, 7 veikkaa ja redheartin kirjavaalankaa.


Resoriin tuli tummansinistä Janne-lankaa sitten vuorotellen yksi väristä sinistä ja turkoosin ja ruskean kirjavaa redheartia. Kärkikavennuksiin käytin myös Janne-lankaa. 


Ensin oli tarkoitus tehdä yksiväriset kantapäät, mutta tulin sitten kokeilleeksi raidoitusta. Vähän joutui kikkailemaan lankojen kanssa.


En muista tiedä, mutta omaa silmää jälki miellyttä. Pienet miehekkäät oli nopeat kutoa, joten jätin ne tarkoituksella viimeiseksi.


Tämä kaksikko lähti postin mukana ilahduttamaan varasiskon lapsia.

Pienet miehekkät oli juuri pikean kokoiset, mutta Frozensukissa oli vähän väljyyttä jalkaterässä. Sukkien saajat oli kuitenkin tyytyväisiä ja se on aina tärkeintä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti