maanantai 9. helmikuuta 2015

Sukat tuolille

Meillä on parkettia joka paikassa. Meillä on myös karmastuoleja kymmenkunta. Yhdistelmä on kamalan kopiseva ja lattioita naarmuttava. Kaupoista saatavat huopatarrat auttaa jonkin verran, muttei poista ongelmaa kuin hetkeksi. Tarrat kovettuu, kerää likaa ja irtoavat.


Selasin lauantaina nettiä ja löysin muutaman kuvan tuolin sukista. Sunnuntaina oli sitten pakko kokeilla itse. Testierä on nyt ensimmäisen keittiötuolin jaloissa.


Pysyvät yllättävän hyvin paikoillaan. Helposti vaihdettava sukat voi tarvittaessa pestä vaikka pyykkikoneessa pesupussissa. Irrallisina saattavat olla kyllä liian pieniä. Kopina lakkasi heti, ja tuoli liikkuu äänettömästi ja pehmeästi parketin pinnalla. Neljä sukkaa sain tehtyä noin tunnissa samalla kun katsoin telkkaria ja paimensin teinin iltatoimia. Eli ei todellakaan ollut vaikeaa.


Nämä on virkatut "nilkkasukat", mutta ajattelin tehdä myös kudotut polvisukat.

Ohje on se kuuluisa omasta päästä. Pohjalle pieni tiivis ympyrä ketjusilmukoilla ja pylväitä sitten varteen.

1 kommentti:

  1. Heheh - mulla on tuossa 4x4 valmista isoäidin neliötä, jotka odottavat päättelyä ja jotka meinasin mustalla kuminauhalla kiinnittää meidän keittöntuolien jalkoihin. Samasta syystä: huopatallat pysyy hetken, kerää pölyää ja likaa, kovettuu ja irtoaa ja alakerta tykkää kun lopulta alkaa kolina.


    Tosin ei pitäis olla valittamista, sieltä alkaa kohta 20:39 mekkala: ensin pienempi tyttö (n.1v ehkä), sitten äiti, sitten isompi tyttö (n. 3v ehkä), sitten isä. Ja sitä kestää ainakin tunnin. Jotta meidän kahden keittiön tuolien kolinan ei pitäisi häiritä, sitä kun tapahtuu ehkä pari kertaa viikossa.

    VastaaPoista